Ékes Lakás Ingatlaniroda

<< vissza

Nehéz időket élünk az ingatlan eladás világában. Mindig vannak, akik eladni szeretnének és olyanok is, akik vásárolni. Szűkösebb időben a kereslet-kínálat törvényének megfelelően az utóbbiak diktálják a piacot, ezért érdemes az eladói oldalnak néhány tanácsot megfogadni.

Most az érzelmi hatásokról szeretnék pár szót írni, de másképp. Sokat olvashatunk arról, hogyan befolyásolhatjuk az érdeklődőt, vagy a potenciális vevőt különféle trükkökkel: optimális lakáskép kialakítása, személyes holmik elrejtése, kellemes illat stb., erről már írtam. De sehol nem olvastam arról, hogyan vághatjuk a fát magunk alatt eladóként. Mert bizony aki vásárolni akar, netán már jó ideje nem találja meg az „IGAZI”-t a piacon az megedződik, érzékenyen reagál az eladó minden rezdülésére.

És itt jön a CSAVAR! Amikor a fránya vásárló megérzi, hogy az eladó érzelmileg még ragaszkodok ahhoz, amitől mindenképpen meg akar, vagy meg kell váljon.

Hogy miről is beszélek? Csak néhány példa a saját merítésemből, tanulságul:

  • Ezt a fát még szegény apukám ültette! Jaj, hány mesét elolvasott nekünk alatta!
  • Nehéz belépnem ezen az ajtón, annyi sok emlék köt ide!
  • jó lenne minél előbb megszabadulni ettől a háztól, mert jön a tél, jönnek a fagyok, a fűtésrendszert nem lehet magára hagyni. És hogy ez milyen sokba fog kerülni!

Hosszan lehetne sorolni és hosszan lehetne ecsetelni, hogy egy-egy ilyen mondat után milyen fordulatot vesz az alku. Ez a fordulat viszont SOHA nem az eladónak kedvez!

Azt tanácsolom azoknak, hogy akik SZAKEMBERRE BÍZZÁK az eladást, legjobb, ha teljesen háttérben maradnak egy- egy alku során. NE engedjék, hogy a másik fél cseles kérdéseket tegyen fel, amiből leszűrheti, ki a potenciáis ellenfele és hogyan lehet őt SAROKBA SZORÍTANI. Az ingaltanközvetítő pontosan tudja, hogy milyen kérdést és milyen témát kell hárítani ahhoz, hogy a legjobb árat érjük el az eladás során, sőt, hogy ne riasszuk el azt, aki kis rábeszéléssel meggyőzhető arról, hogy most éppen azt az ingatlant nézi, amelyikre szüksége van. Ám egy elrontott beszélgetésből az esetek többségében lehetetlen jól kijönni.

Ha a tulajdonos saját maga akarja az üzletet nyélbe ütni, különösen figyeljen oda ezekre a részletekre.

Hívjon, keressen BIZALOMMAL amennyiben ingatlan eladás előtt áll, vagy már benne van és belefáradt a küzdelembe, szívesen segítek!

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial